Projekt Biura Logistycznego

Projekt powierzchni biurowej dla jednej z firm, w którym głównymi założeniami były minimalizm i komfort.

Zaczynamy od wejścia, czyli recepcji – niesamowicie widnego i doskonale doświetlonego pomieszczenia dzięki dużym oknom. Pojawia się tu drewno i odważne kolory, które podkreślają nowoczesny charakter biura. Drewno ma to do siebie, że ociepla wnętrze, które bez tego detalu mogłoby wydawać się zbyt surowe.

Ważnym miejscem, które musieliśmy przygotować, był kącik dla klientów, z założenia nowoczesny i wygodny tak, aby czas oczekiwania wydawał się być chwilą i upływał w przyjemnym otoczeniu.

Kolejnym pomieszczeniem, które zaprojektowaliśmy, jest gabinet szefa. Już na pierwszy rzut oka widać, że dominuje tu minimalizm – postawiliśmy na zabudowane szafki by drobne detale i dokumenty nie rzucały się w oczy, a także nie zaburzały odbioru przestrzeni. By nadać pomieszczeniu konkretny klimat postawiliśmy na jeden charakterystyczny kolor – ciemną, szmaragdową zieleń, która wygląda dostojnie i ma w sobie to coś.

Jednym z najczęściej niedocenianych miejsc w biurach jest zaplecze. Czy zawsze musi być tylko chaotycznym składzikiem? Naszym zdaniem jest to pomieszczenie, które powinno być niezwykle funkcjonalne dla pracowników. W przypadku tego projektu nie możemy mówić o klasycznym zapleczu pełnym regałów – tutaj mamy typowe pomieszczenie biurowe ze stanowiskami pracy. Po raz kolejny dominuje minimalizm, ale postanowiliśmy nieco ożywić to wnętrze za pomocą roślin. Na ścianie umieściliśmy mapę, która ułatwi codzienną pracę i pozwoli mieć kody niezbędne do odprawy zawsze pod ręką.

Pokój księgowości oraz łazienki to kolejne pomieszczenia utrzymane w minimalistycznym klimacie z elementami drewna i kontrastowej zieleni. Co myślicie o podświetlanych elementach na ścianie? Ta ledowa mapa to taka „kropka nad i” wieńcząca całość aranżacji w tym projekcie.

Copyright © Design Zone 2017- 2020
Projekt i realizacja sideline.pl